akulisszakmogott 2

Amikor azt mondjuk:  saját tervezésű termékek, azt nem csak átvitt értelemben értjük. Tényleg MINDENT mi terveztünk a debaba KRAFT termékkínálatában. A textil nyomtatásban pedig olyan nagyszerű cég volt a segítségünkre, mint a BloomTex.

Mindig izgalmas dolog betekinteni olyan folyamatokba, amelyekből valamilyen produktum születik. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy mesélünk kicsit arról, hogyan is zajlik nálunk a a tervezés és kivitelezés.

Nóra készíti a rajzokat, kézzel, egy noteszbe. Az így született tervek közül kiválasztjuk azt, ami számunkra a legjobban tetszik, belefér az adott koncepcióba, egyedi, de mégis részét képezi az egész kollekciónak. Ezután vektorizáljuk számítógépen a kézi rajzokat, és jöhet a játék a színekkel, árnyalatokkal.

Egy kreatív ember mellé – ahhoz hogy működő, életképes vállalkozás jöhessen létre –  mindig kell egy reálisan gondolkozó személy. Ő Gyuri, a férj. Amikor megszületik egy-egy termék, ő fotózza be őket és Nóra retusálja a képeket. Ő programoz, tervez és számol. Nóra alkot és rajzol.

Hiszünk abban, hogy az alkotás örömét amit mi is átélünk, másoknak is át tudjuk adni termékeink által.

Hiszünk abban is, hogy egy termék nem attól lesz jó minőségű, ha méregdrága. Éppen ezért mindent mi magunk csinálunk. A termékek fotózását és mi oldjuk meg házon belül: egy karton doboz és sütőpapír segítségével egy fantasztikus kis light box-ot hoztunk létre. A hímzőkészlet bemutatkozó videóját is mi vettük fel egy kölcsönkapott kamerával és egy házi készítésű görgővel. Gyuri vágta össze, Nóra pedig “art direktoroskodott”. Mi vágjuk ki, varrjuk össze és tömjük ki a textilállatkákat. Büszkék vagyunk arra, amit létrehoztunk.

Mindenképpen arra törekedtünk, hogy olyan minőségi termékeket készítsünk, amelyek nem csupán n+1-ik termékek az amúgy is nagyon széles baba-mama-gyerek piacon, hanem – bár kézzelfoghatóak, mégis –  élményt, örömöt és boldogságot adnak.

Nem titok azt sem, hogy a fenntartható fejlődés, a valami maradandó alkotása valószínűleg nem jött volna létre Borka lányunk születése nélkül. Elsősorban neki szerettünk volna egyedi, kézzel készült játékokat készíteni, de az ő örömét látva arra gondoltunk, szerezzünk örömet más gyerekeknek is. Számunkra fontos, hogy a kézművesség ne szoruljon háttérbe a mai modern eszközök használata mellett, mert azt gondoljuk, hogy a kézművesség csak a mai, modern technológiákkal ötvözve tud fennmaradni.

Minden kézzel készített alkotás fejleszti a gyerekeket, segít ízlést formálni és hagyományt őrizni.

FEL