blog background polartakaro

Aki figyelmesen olvasta a debaba KRAFT blogot, észrevehetett egy rejtett utalást a kiselefánt bejegyzésben: ”… magunkra húzni a macis takarót…” – így szólt az irodalomórán megtanult epilógus, (amiról azt hittük, csak a felelésnél lesz hasznos) hiszen amikor a bejegyzés született, még nem volt ám ilyen termékünk.

Ha egy kreatív elme egyszer beindul egyszerűen nem bír leállni. A debaba KRAFT indulásakor még pontosan megterveztük, hogy milyen jellegű termékeket szeretnénk látni a termékpalettán, mára azonban az egyik termékötletből hirtelen születik egy másik, és menetközben a vásárlók igényeihez, kéréseihez is igazodunk. Az alapvető irányokat azért igyekszünk megtartani: készségfejlesztés, dekoráció, ingyenes grafikák. (Vagyis próbálunk minden ötletet ebbe a három kategóriába bepréselni ? )

 

blog polartakarotol

Röviden ezek legújabb termékeink előzményei, vagyis a pihe-puha mikropolár takaróink, és méteráruink a vevői igények és a mi kreatív elménk ötvözésének szülöttei. A minták először a print szetteken jelentek meg és úgy gondoltuk, hogy ezeket a grafikákat mindenképpen átültetjük majd más termékekbe is. Így a minta adott volt a takaróknál, az anyagválasztásnál azonban sokat törtük a fejünket, hiszen mindenképpen puha, de nem túl meleg takaró szerettünk volna létrehozni, hogy minél több évszakban legyen használható. Első körben itt is micropeach anyagban gondolkodtunk, (ebből készülnek a párnáink, és a hímzőkészlet alapja is ez az anyag) hiszen a vékony, sűrű szövésű, de mégis légáteresztő anyag micropolárral párosítva szinte tökéletesnek bizonyult. Azonban természetesen kísérleteztünk tovább: micropolár anyagra is rányomtattuk ugyanazt a grafikát, és egy hihetetlenül éles, élénk színű nyomatot kaptunk. A végeredmény így egy pihe-puha, meleg, de mégis vékony és könnyű, gyönyörű takaró lett.

A méteráru volt az a termék, ami azt hiszem, ha nincs a mi Hajnink – ő a mi „nyomtatási szakemberünk” – talán soha nem születik meg. A bejegyzés végére sem lett textilipari képesítésünk, így gyerekruha gyártáson nem is gondolkoztunk soha, de látva a sok kézügyességgel és/vagy elszántsággal megáldott alkotni vágyó debaba KRAFT grafika imádót, úgy döntöttünk, kedvezünk nekik is. Február 1-től elérhető a debaba KRAFT mintás méteráru a www.bloomtex.hu oldalon.  (http://bloomtex.eu/textil/debaba-kraft-hobagoly-feher/) Ezen az oldalon tudtok rendelni, és ami az egészben a legklasszabb, hogy ti mondjátok meg, milyen anyagra kerüljön a debaba KRAFT minta. Ugye, milyen zseniális? Lehet még fokozni, ugyanis a BloomTex-nek vannak ám DIY termékei is. Ezek tulajdonképpen összekészített csomagok, amik artalmazzák a nyomtatott textil blokkot, (debaba KRAFT grafikásat kérjetek, ha igazán klasszat szeretnétek) előre rajzolt szabásmintával, opcionálisan tömő- és díszítő anyagot a kész termékhez, valamint egy rövid leírást hogy hogy is fogj hozzá.

Szeretnénk, ha ezek a minták részei lennének egy-egy otthonnak, éppen úgy, ahogy a debaba KRAFT termékek, hiszen így tényleg a világ legcsodálatosabb helyévé varázsolhatjuk a gyerekszobát. Létrehoztunk egy pinterest board-ot, ahová töltjük fel a termékötleteket: avagy miket lehet varrni debaba KRAFT mintás anyagokból. Itt eléritek: https://hu.pinterest.com/debabakraft/ideas-for-debaba-kraft-pattern-fabric/

FEL