blog background

Szeretem szép, egyedi tárgyakkal körülvenni magam.

A családunk jelmondata, hogy ízlésekről nem vitatkozunk – hiszen mindenkinek mást jelent a szép. Úgyhogy nem is használom a szép szót, helyette inkább azt mondom, hogy szeretem azokat a tárgyakat, amelyek jó hangulatot varázsolnak, harmonikusak és pozitív érzéseket váltanak ki belőlem.

Erről szól a debaba KRAFT – segítenek a lakás legcsodálatosabb helyszínévé varázsolni a gyerekszobát, és egységet, ezáltal egyensúlyt teremteni az otthonokban. Ez a blog azonban nem csak a debaba KRAFT termékekről fog szólni, hanem az egész márkáról, így rólunk, a megálmodókról is: inspirációinkról, gondolatainkról, terveinkről, mérföldköveinkről, és eseményeinkről. Mert a debaba KRAFT termékek mögött épp olyan emberek állnak, mint akik megvásárolják őket.

Sokszor elgondolkozom azon, hogy manapság nagyon könnyű egyedi stílust létrehozni, hiszen amikor még én gyerek voltam, nem volt ekkora kínálat, az összes lakásban szinte ugyanazokat a bútorokat, gyermekjátékokat, és dekorációkat lelhettük fel. (Emlékszem, hogy kiskoromban legalább három karácsonyon keresztül, mindig hógömböt kértem a szüleimtől. Soha nem azt kaptam… Nem is olyan régen beszélgettünk erről, és kiderült, hogy anno szinte lehetetlen volt hógömböt vásárolni.) Az egyediségre való törekvés azonban mindig is megvolt az emberekben, hiszen ez az önkifejezés egy bizonyos formája. Mielőtt létrehoztuk a férjemmel – Gyurival – a debaba KRAFT márkát, rengeteg egyedi tárgyat készítettünk a közös otthonunkba. Az esküvői logónkat az általunk készített téglafalba gravíroztuk, a hálószobai lámpa és az összes falikép a mi kezünk munkája.

blog mi

Formatervezőként és grafikusként sokszor úgy gondolok magamra, mint egy olyan kreatív ember, aki segít másoknak megtalálni a saját stílusukat vagy inkább a saját stílushoz vezető utat. Egy logóterv – azt gondolom – hogy nem csak a céget különbözteti meg egy másiktól, hanem a tulajdonost, az embert is, aki mögötte áll. Szoktam mondani, hogy mindenkinek „jár egy logó” – vagyis mindenki birtokolhat egy olyan jelképet, ábrát, ami egyedi, csak az övé, és soha nem fog vele szembejönni az utcán. Mielőtt Borka lányunk megszületett, arra gondoltam, hogy készítek számára egy olyan „logót” ami csak az övé. Megjelenik majd a tárgyakon amik körülveszik, meghatározza a szobája stílusát, és csak az övé. Így született meg a kiselefánt. A falon, a kiságy feletti forgón, és még a komód gombjain is visszaköszön ez a kis figura. Természetesen ezt is mind mi készítettük, ettől lett igazán egyedi, megismételhetetlen. Ezt a kiselefántot tekintjük a debaba KRAFT előzményének.

blog borkaszoba

Sokszor hangoztatjuk, hogy az életkornak megfelelően berendezett, harmonikus szoba formálja az ízlést és segít tudatos vásárlóvá válni. Ahogyan Borka szobájának van egy következetes, átgondolt egysége – arculata – úgy lehetne minden gyermek szobája ilyen egységes, harmonikus, mégis egyedi. Mert végülis mindegy, hogy eklektikus vagy minimál, esetleg kissé rokokós, a lényeg hogy egységes hangulatú legyen. A debaba KRAFT termékek a mi stílusunkat tükrözik: a skandináv design áll igazán közel a mi szívünkhöz – ez látszik Borka szobáján is – hiszen a debaba KRAFT állatkák is sallangmentes, harmonikus, átgondolt grafikák. Színesek, vidámak, egyszerűek, szerethetők. Arra törekszünk, hogy minél több, és szélesebb skálájú terméket hozzunk létre, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb terméket, amivel olyan hangulatot teremthet a gyerekszobában, amilyet szeretne.

Mert olyan jó érzés bekucorodni az ágyba, hozzábújni a macis nagypárnához, magunkra húzni a macis takarót, és jóéjt puszit dobni az imádott macinak, aki a faliképről mosolyog vissza ránk. Micsoda biztonság, ugye? Máris jobb így elaludni.

FEL