cica szundikendo 2 e1704545858853

A debaba KRAFT szundikendők babakezekbe lettek tervezve, így minden követelménynek megfelelnek, amiket ezzel a típusú termékkel szemben támasztanak. Ráadásul még cukik is. Mik ezek a kritériumok? Most te is megtudhatod!

1. Ne legyen nagyon nehéz, hiszen egy kisbaba még nem tud nehéz tárgyakat megtartani, sem felemelni. 

A debaba KRAFT szundikendők súlya mindössze 20 gramm. A piacon kapható termékek közül sok nehéz vagy fejnehéz. Ez mindaddig nem okozhat gondot, amíg csak a kisbaba mellé van fektetve, de amint elkezd markolászni, nem fogja tudni megtartani ezeket a nehéz szundikendőket. 1,5 éves korban már valóban csak alváshoz használják majd őket, így ekkor már érdemes egy marokpárnát is választani, hiszen ez a szerepjátékok kitűnő eszköze is.

2. Ne legyen túl nagy! 

Ne felnőtt kézhez viszonyítsátok a szundikendők arányait, a babák keze sokkal kisebb, az ő méreteiket vegyétek figyelembe szundikendő vásárláskor! Ráadásul egy 3-4 éves kisgyermek már nem szundikendővel fog játszani,, hanem mondjuk egy marokpárnával. Így – bár elsőre kicsinek találhatjátok a szundikendőket – higgyétek el, az babák ergonómiája elsődleges volt a tervezés során. 

3. Legyen rajta markolható csücsök/sarok, amit meg tud ragadni a baba. 

A 2 hónapos babák már gyakran meg tudnak markolni tárgyakat, elengedni őket azonban sokszor csak később, 3 hónapos kor körül tudják. Minél több könnyen markolható csomó van egy szundi kendőn – a debaba szundi kendőkön 4 db is van! – annál könnyebben magához tudja venni, közelebb tudja húzni a baba akár alvás közben is. Így ha fel is ébred, önállóan vissza tud majd aludni. Ráadásul ezekre a a csomókra ráköthető a cumi is, így az is mindig kéznél lesz.

4. Légáteresztő, nedvszívó pamut anyagból készüljön, Oeko-tex vagy GOTS minősítésűből. 

Az OEKO-TEX® védjegy a végfelhasználók számára azt jelzi, hogy a termék ártalmas anyagokat nem tartalmaz, ezért biztonságos és bőrbarát, így a védjegy a döntéshozatal fontos eszköze lehet textiltermékek vásárlásakor.

A bőr természetes pH-ja  savas, ha ez megbomlik, a bőr védekező képessége csökken, és sebezhetőbbé válik, ami ekcémát, allergiát vagy más bőrirrítációt okozhat. Kisbabák és gyerekek esetében ez fokozottan igaz. A bőr védelmét a hidrolipid réteg látja el, ez azonban kisebb mértékben termelődik a babáknál és a gyerekeknél, mint a felnőtteknél. Ezért az Oeko-Tex minősített anyagoknak bőrbarát pH-értékűeknek kell lenniük.

5. Ne tartalmazzon leeső alkatrészt hiszen fulladást okozhat.

Egy figura arca vagy egyéb testrésze (a szem, száj, orr, kéz vagy láb) nyomtatva vagy hímezve legyen rajta, hiszen ha például egy pici gyöngy van rávarrva szemként, és megpattan a cérna, könnyedén leeshet a gyöngy, amit a kisbaba lenyelhet. Ha nyomtatott a grafika, vízbázisú, bababarát pigmentfestékkel legyen nyomtatva az anyag. A debaba KRAFT szundikendők nyomtatása során vízbázisú pigmentfestéket használnak, így nehézfém, formaldehid és alkilfenol-etoxilátoktól (APE) mentes a nyomat. 

6. Ne áztasd, ne mosd kézzel, ne vasald. Dobd be a mosógépbe!

Az ezeken a munkafolyamatokon megspórolt időd kisbabáddal vagy pihenéssel töltsd inkább. A debaba KRAFT szundikendők mosógépben moshatóak, 30 fokon. Szárítógépbe is betehet kímélő programra, viszont a pamut anyag a szárítógép hatására hamarabb fakul – ezt vedd figyelembe. Megoldást jelenthet ha két szundikendőt vásárolsz, és amíg az egyik mosásban van, a másikat gond nélkül használhatjátok. A pamut muszlin anyag – ebből az anyagból van a szundikendők teste – ráncosodik, emiatt zsugorodik szárítás után. Ha kivasalod, eltűnnek a ráncok.

7. CE minősítésű legyen,hiszen csak ezek a termékek estek át tesztelésen, anyagvizsgálatokon és mechanikus terheléses vizsgálatokon, emiatt garantáltan biztonságos a használatuk.

Nálunk minden babakézbe való termék CE minősítéssel rendelkezik. Ez az a jelzés, amit mindenképpen keress meg a csomagoláson és a bevarrt címkén ha babaterméket vásárolsz.

Mindezektől függetlenül nem rágásállók a szundikendők, így ha azt látod, hogy erősen húzza és harapdálja a szundikendőt, javasoljuk a natúr, BIO kókuszolajjal kezelt fa rágókáink használatát. 

FEL