az igazi gyerekszoba kiemelt

Pinterest. Virtuális moodboard, inspirációs tér, álmaink, elképzeléseink gyűjtőhelye. Én nagyon szeretem, használom, feltölt. Viszont ami az előnye, az a hátránya is: képesek vagyunk beleszeretni olyan fotókba/terekbe/ideákba, amik nem önazonosak (=nem igaz(i)ak) Mintha egy láthatatlan elvárásnak kellene megfelelnünk és csak azt „pinnelni” és vásárolni ami divatos, felkapott. Nézzünk csak szét a mai nagy műgonddal berendezett gyerekszobákban: anélkül, hogy leírnám, minden anyuka tudja mi az, ami nem hiányozhat egy modern gyerekszobából. Eltűnt az egyediség, ami ellen anno harcolni kellett, most újra divatos: a tucat. Pedig nem vagyunk egyformák.

az igazi gyerekszoba 1

Az elvásároknak való megfelelés, a trendek követése nagyon nyomasztó tud lenni. Hamar el lehet veszni ebben a világban, főleg, ha mi magunk is terméktervezéssel, készítéssel foglalkozunk. Rengeteg szép tárgy vesz minket körül, de mindenkinek van (kell, hogy legyen!) saját stílusa: ami csak rá jellemző mert így lesz önazonos, IGAZ(I). Bízzunk benne, hallgassunk rá, ne hagyjuk magunkat befolyásolni, válasszunk olyan termékeket, amik igazán tetszenek. És ne olyat, amit mindenki más vásárol, posztol, megoszt, feltölt.

Sok energiába kerül nemcsak felismerni, rátalálni de megtartani is a saját stílusunkat.  Ilyenkor bizony meg kell állni egy pillanatra, és dönteni kell: ezek mi vagyunk? Nálunk például sokszor elhangzik a kérdés: ez „debabás”? A trendek változnak, jönnek-mennek, de mi nem egy-egy szezonra tervezünk, így mindig szem előtt kell tartanunk azt, amit képviselünk. Nálunk nem találsz majd soha műanyag kínai játékokat, és pasztell-akvarell stílusú grafikákat. Nem fogunk tucattermékekkel túlzsúfolt gyerekszoba enteriőket posztolni és nem fog eltűnni a palettáról a lajhár, amikor már máshol nem lesz trendi. Vagy emlékeztek rá, mennyire „menő” volt egy időben az unikornis, minden polcon, minden boltban lehetett kapni valami „unikornisosat” Persze tervezhettünk volna mi is egy unikornist, és biztosan jó sokat el tudtunk volna adni belőle, de csakazértsem. Nem fogunk beállni a sorba, mert a mi termékeinket nem a trendek hozzák létre, hanem mi, és a gyerkőceink. Szeretjük a színeket, bátran használjuk is, és ha ezek szembe mennek a trendekkel, akkor majd zsíroskenyeret eszünk egy hónapig 🙂 Ráadásul mindennél többet ér, amikor egy új márka feltűnik a piacon és jönnek a rajongói visszajelzések, hogy olyan „debabásak” a termékeik – vagyis sikerült valami olyat létrehozni, ami egyedi, IGAZI, könnyen felismerhető és beazonosítható: így nem kell aggódnunk a „másolók” miatt sem.

Mindenkit arra bíztatunk, hogy vállalja fel a stílusát, legyen IGAZ, igazi. Így válik azzá majd az otthona, ezáltal a gyerekszoba is! Használjunk bátran olyan IGAZI színeket, amiket a gyerkőc szeret (ha megfelelő arányban használjuk, nem lesz „túl sok”) válasszunk nyúzható, mosható IGAZI játékokat, amik amellett, hogy öltöztetik a szobát, mancsos kézzel is hozzá lehet nyúlni. Az IGAZI anyagok garantálják azt, hogy a játék örök életű lesz, és még tudatos vásárlóvá is válunk általuk. Ha sikerül jól felismerni a stílusunkat, anyagilag sem lesz megterhelő egy-egy átalakítás, hiszen a szoba arculata nem fog szezonról-szezonra változni. Ugye, hogy megéri IGAZI-nak lenni?

FEL