akulisszakmogott fo2

Döbbenet, hogy több, mint egy éve került fel az utolsó blogbejegyzés a debaba KRAFT weboldalára. Pedig annyi, de annyi mondanivalónk van! Nagy változások történtek a mi – és így a márka – életében is: elköltöztünk, felépítettünk egy házat kevesebb mint egy év alatt és mindkét gyerkőc ovis lett. Az ovinak köszönhetően a délelőttjeink tervezhetővé váltak, így újult erővel vetettük bele magunkat a debaba KRAFT körüli teendőkbe. Június közepén részt vettem Kónya Bea (www.pikrea.hu) egyik webinárján, (mert a terveink között szerepel, hogy idén kicsit tudatosabban építjük majd a márkát) hiszen annyi, de annyi pozitív visszajelzést kapunk tőletek, hogy – bár sokszor megkérdőjeleződött a debaba léte idő és energia hiányában –  mindig rájövünk, hogy ha szeretjük, és ti is szeretitek, akkor csinálni kell, nincs mese.

Érdemes figyelni az instagram-, és a weboldalt, sokkal aktívabb jelenlétre számíthattok, illetve elhatároztuk, hogy az eddiginél is nagyobb hangsúlyt fektetünk majd a háttér bemutatására is. Vagyis végre megismerhettek minket, beleláthattok majd a munkafolyamatokba és igyekszünk megismertetni veletek mik a céljaink, terveink.

Közös fotó még nem készült rólunk az új dolgozószobában (ahhoz le kell adnom még pár kilót hahaha de ami késik, nem múlik ) így először bemutatjuk nektek a gyerekek birodalmát, a maga őszinte valójában. Persze ne várjatok rendetlenséget – kicsit összepakoltam a fotózás kedvéért – de lesznek hiányzó cotton ball gömbök a lámpákon, igazi műanyag pónilovacska és firkák a falon. (Gyuri még nem is látta, ajjaj…)

A gyerekek szobája volt a helyiségek közül az első, ami elkészült. Két szoba van egymás mellett, amiket egy fürdőszoba választ el, mindkettő 12m2, de egyelőre csak az egyiket használják. Közösen. Vagyis nagy kihívás volt úgy berendezni a szobát, hogy egy 4 éves kislány rózsaszín púderes világa és egy 3 éves kisfiú gigamennyiségű autógyűjteménye is egyformán hangsúlyos legyen. Az első lépés – pont, mint az arculattervezés során – egy kutatás volt: a színek kiválasztásánál egy meleg és egy hideg árnyalatra esett a választás, és igyekeztem eltávolodni a klasszikus babarózsaszín és babakék színektől. Egy fáradt rózsaszínre és egy zúzmózöldre esett a választás.

“…egy 4 éves kislány rózsaszín púderes világa és egy 3 éves kisfiú gigamennyiségű autógyűjteménye is egyformán hangsúlyos legyen…”

Ha a szoba stílusát kellene meghatároznom, egyértelműen a skandináv stílust mondanám, hiszen ez áll hozzánk a legközelebb: természetes anyagok, világos falak, funkcionális bútorok és dekoráció illetve itt-ott egy kis élénk szín jellemzi a szobát. Az elmaradhatatlan házikóágy kicsit újragondolva került be a szobába, a tárolást pedig két bútorral oldottuk meg: az egyik egy „lépcsős” komód, amit az én ügyeskezű unokatestvérem készített, (valójában egy régi IKEA darab, amit – mivel már sehol nem jutottam hozzá – reprodukált.) Hatalmas, de mégsem órmótlan, mindent elnyel, a formája pedig folyamatosan játékra ösztönzi a gyerekeket.

A másik tárolónk – a gyerekszobák közkedvelt darabja – egy IKEA trofast tároló. Azúrbagoly tejfestékkel festettem le a natúr fát, meseszép, különleges színfoltja lett a szobának. Fehér dobozok kerültek bele, a két szélső oszlopban a lányos és fiús, középen a közös játékok foglalnak helyett benne (hangszerek, társasjátékok és egy-két uniszex debaba marokpárna) A magassága épp optimális, ha felmásznak a tetejére sem kapok sikítófrászt, és így legalább ki tudnak kukucskálni az ablakon.

“…ha felmásznak a tetejére sem kapok sikítófrászt, és így legalább ki tudnak kukucskálni az ablakon…”

A dekorációs eszközök kiválasztásánál igyekeztünk olyan tárgyakat választani, amelyek amellett hogy esztétikusak, funkcionálisak is: a babzsákot és az ágytakarót én varrtam nekik, a magasságmérőt és a formapárnákat már talán ismeritek (ha nem, katt ide és ide), a mennyezeti függesztéket is én készítettem nekik és a könyvespolc szintén a saját kezünk munkája.

Bár gondolatban már felöltöztettem a falakat is, a valóságban még nem jutottunk el odáig, így ha van kedvetek, tartsatok velünk, csináljuk együtt! Készülünk egy videóval és egy újabb insta és blogbejegyzéssel is, ne maradjatok le. Instagram: https://www.instagram.com/debabakraft

Összességében sikerült egy olyan gyerekszobát kialakítani, ami megfelel a trendeknek, de mégis egyedi, hiszen számtalan tárgyat, eszközt mi magunk kiviteleztünk, így sokkal kedvesebbek a szívünknek. Aki először belép ide, mosolyog, a gyerekek pedig órákat képesek eltölteni a saját szobájunkban, ami azt hiszem nagy kincs tud lenni.

Lelőhelyek:

Szivárvány a könyvespolcon: Crooocus
Sóhegyecskék: Baby Mountain
Név feliratok: Lagom – Babyberry-ben meg tudjátok vásárolni
Cotton Ball Lights: szintén Babyberry
Minden egyéb, ami tetszik, biztosan debaba KRAFT, úgyhogy nézzetek szét a webshop-ban! 🙂

FEL