blog background bujtato

Mi nem játékokat tervezünk és gyártunk. Azt meghagyjuk másoknak. ? Mi dekorációkat készítünk, amik sokszor akkor nyerik el végleges formájukat, ha maga a vásárló készíti el, „fejezi be”azt.

Ilyen termék a hímzőkészletünk, és a legújabb termékünk, a Bújtató is.blog bujtatoblog bujtato

Mindig izgalmas a termékpaletta bővítése, a tervezési folyamat: sokszor már az új termék gondolatától sem tudunk aludni, és amikor elkészítjük a prototípust, a vigyort sem tudjuk napokig letörölni az arcunkról. Büszkék vagyunk arra, hogy a két kezünkkel képesek vagyunk a semmiből létrehozni valamit, legtöbbször egyszerű eszközökkel, de még nagyobb annak az öröme, hogy ezeket a tárgyakat először Borka veheti kézbe. Már a hímzőkészlet tervezése során felmerült a gondolat, hogyan tudjuk ezt a fajta alkotási örömöt megismertetni a 8 év alatti korosztállyal. (vagyis hogyan tudunk Borkának olyan hímzőkészletet létrehozni, amivel nem kell még 6-7 évet várnunk ahhoz, hogy használhassa J ) Sok gyerkőc először csak iskolában vesz tűt a kezébe, viszont a hímzéshez ez az eszköz elengedhetetlen. Vagy mégsem? Képzeljétek, az egyik ismerősünk azt mesélte, hogy Amerikában gyakran még a kézműves jellegű foglalkozásokon, táborokban is sok szülő külön kéri, hogy ha egy mód van rá, ne adjanak tűt a gyerekek kezébe. Mi biztosan fogunk Borka kezébe tűt adni már az óvodában, de mindenképpen olyan készleten törtük a fejünket, amihez nem feltétlenül kell tűt használni (még biztonságit sem)

A Bújtató tulajdonképpen egy olyan újragondolt hímzőkészlet, amit azok a gyerekek is használhatnak, akik még nem vehetnek tűt a kezükbe. Zseniális, ugye? Nem szúrják meg magukat, hímezhetnek, mint a nagyok, szuper időtöltés és még a kézügyességüket is fejleszti.

Amikor én voltam kisgyerek, édesanyám kartonpapírt lyukasztott ki nekünk, és a cipőfűzőt kedvünkre fűzögethettük órákon keresztül. Imádtunk ezzel játszani, úgy éreztük a variációk száma végtelen, azonban a papír elszakadásával véget is ért az alkotás. Emiatt mi most tartós, időtálló mégis költséghatékony megoldásra törekedtünk. A már jól ismert debaba KRAFT figurák itt most nem kartonpapírra nyomtatva, hanem lézervágott fa figuraként jelennek meg. Akkorák, mint a marokpárnák, így pont gyerekkézbe valók. A dobozban található két, különböző színű fonal, amiket át kell bújtatni a lyukakon tetszőleges sorrendben. Több lehetséges variáció is van, nincs jó vagy rossz megoldás, így minden esetben egyedit alkothatnak a kicsik. A fonalak mindkét vége kemény, így könnyedén át lehet bújtatni a lyukakon, nem hegyes, így nem szúrhatják meg magukat a gyerkőcök. Négy nehézségi fokozatban készítettük el őket, így mindenki megtalálja a képességeinek megfelelő szintű Bújtatót.

Mint mindig, most is gondoltunk a termék „utóéletére” is. Mágnest ragasztva a hátuljára a családi hűtő éke lehet, de be is keretezhetjük, és a gyerekszobát dekorálhatjuk vele.

A Bújtatókat itt tudjátok megvásárolni: 
https://www.debabakraft.com/kategoria/bujtato-multipakk/

FEL