Tátika – Nyaralunk

Ft

A legegyszerűbb játékok gyakran a legizgalmasabbak.
Egy olyan játékot gondoltunk most tovább, amihez gyermekkorunk legmeghatározóbb élményei kötődnek, hiszen egy egyszerű origami tátika képes volt megjósolni jövendőbeli férjünk nevét, születendő gyermekeink számát, azt, hogy fogunk-e felelni töriből… vagyis nélkülözhetetlen eszköz volt az iskolatáskánkban. 🙂

Az általunk tervezett tátika szuper ahhoz, hogy az iskolából/óvodából hazaérkező gyerkőcöt megkérdezzük, milyen napja volt, hiszen olyan kérdéseket írtunk bele, ami játékos módon segít a kicsiknek mesélni a napjukról, élményeikről.

Készült egy olyan verzió is, aminek a belső részét üresen hagytuk, hogy ti is meg tudjátok tölteni tartalommal. 

A harmadik verzió pedig egy játékos kérdezz-felelek, vicces szövegekkel, találós kérdésekkel.

Nincs más dolgod, mint kinyomtatni , kivágni és összehajtani a neked legszimpatikusabb verziót, és indulhat is a játék!

A játék menete:

  1. A zárt állapotban lévő tátikát a kérdező (olvasni tudó) tartja, a másik játékos pedig mond egy számot 1-10-ig.
  2. A kérdező annyiszor nyitja ki és csukja be a tátikát, amennyi szám elhangzott. Ragyogó szem-kéz koordinációs gyakorlat!
  3. Ekkor a nyitott tátikán megjelenő számokból választ egyet a játékos, a kérdező szétnyitja és felteszi a kérdést, ami a szám alatt lapul meg.
  4. Lehet felváltva játszani, vagy végig is lehet játszani a 8 kérdést, ahogy kedvetek tartja. Olvasni nem tudó gyerkőcnek segíthettek a kérdés felolvasásában – nálunk az a tapasztalat, hogy tátikázni éppen annyira szeretnek, mint válaszolni a kérdésekre.

Jó szórakozást 🙂

INGYENES, tegyétek a kosaratokba ( akár csak ezt a terméket ), a rendelés után le tudjátok tölteni, így annyi példányszámot nyomtattok belőle, ahányat csak szeretnétek!

Egy kis segítség ahhoz, hogy még melegen meg tudjátok inni a kávét! 🙂

FEL


SZIA, JÓ HOGY ITT VAGY!

Iratkozz fel hírlevelünkre
a kihagyhatatlan
15% kedvezményért!

A részletekért tekintsd meg adatvédelmi szabályzatunkat.