Állatkáink

Nálunk minden állatka igazi egyéniség! A gyerekek így hamar a bizalmukba fogadják őket, ezáltal könnyebben tudnak azonosulni velük, és biztosan van egy-egy közös tulajdonság a szeretett állatka és a kis tulajdonos-barátja között. Ahhoz, hogy megismerd az állatainkat, klikkelj a képekre! 

Barka, az őzike

Picit beszél franciául, a kedvenc szava a papillon ( pillangó ). Órákon át képes a virágokra szálló lepkéket nézegetni, és ha olyan virággal találkozik, amit nem ismer, rögtön megszámolja a szirmait. A kedvenc színe a rózsaszín, az eper és málna fagyit is azért szeretni, mert ilyen színűek.

Benedek, a pingvin

Egész nap az óceán fenekén úszkál, kagylók és kincsek után kutatva. Van egy kis doboza: ebben gyűjti a kincseit, apró tárgyait. Az az álma, hogy megtanuljon repülni, ezért gyakran vesz repülőórákat, és sokat gyakorol, így már egész jól megy neki. Szereti az építőjátékokat és a kirakókat.

Bernárd, a maci

Biztosan sejted, mi Bernárd kedvenc elfoglaltsága. Bizony, egész nap csak a málnabokor előtt üldögélne és majszolgatná az édes gyümölcsöt. De amit nem tudsz róla, az az, hogy nagyon szeret énekelni és csodaszép, mély hangja van. Nagyon furcsa, de képzeld, nem szereti a mézet. 

Huba, a lajhár

A legmagasabb fát is képes megmászni, ha megtalálta, a fél napot képes átaludni az egyik faágon. Nem is gondolnád, de kiválóan úszik. Azonban rendkívül lusta és ha éppen nem alszik, a kedvenc időtöltése, hogy az élelmet gyűjtögető hangyákat számolja. Kedvenc színe a piros.

Kende, a róka

Ősszel – ez a kedvenc évszaka – a lehullott falevelekből kupacokat épít és egész álló nap ezekben ugrál. Nagyon szeret biciklizni és kirándulni, érdekli a csillagászat ezért az összes bolygónak tudja a nevét. Szereti hallgatni és nézni a zuhogó esőt a szobája ablakából.

Lelle, a nyuszi

Lellénél mindig van egy könyv, mert imád olvasni. Kedvenc helye a kertjükben lévő nagy nyírfa alatti függőágy, mert ebben ringatózva képes egy nap alatt kiolvasni egy egész mesekönyvet. Szereti a mézeskalács illatát és a karácsonyi dalokat.

Lenka, a gepárd

Lenka nagyon barátságos kis gepárd. Ha zenét hall, azon nyomban táncolni kezd. Nagyon érzékeny és együttérző, ha valaki bajba kerül azonnal a segítségére siet. Lenka nagyon szeret rajzolni, és a kisebbekkel is hamar megtalálja a közös hangot. Igazi gondoskodó személyiség.

Lujzi, a cica

Rajong a geometrikus formákért, a pocakján lévő cikkcakk vonalat egy nap többször is átrajzolja az ujjaival. A két kedvenc elfoglaltsága a homokvárépítés és a kiskertje gondozása. Minden magoncot megsimogat, mielőtt elültetné.